День української писемності та мови

Мова – душа кожної національності,
її святощі, її найцінніший скарб
І. Огієнко

Кожна епоха дарує людству нові винаходи та відкриття. Але найбільшим винаходом людства було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому.

06 листопада 2020 року в 7 класі Словітського НВК відбувся виховний захід, присвячений Дню української писемності та мови.

Панувала особлива атмосфера національної єдності, адже учні були одягнені у вишиванки. Левчишин Наталія Василівна, учитель української мови та літератури, привітала присутніх з Днем української писемності та мови, наголосила, що це свято – одне з найцінніших надбань, що залишать українці своїм нащадкам у спадщину.

Під час заходу був проведений мовознавчий квест «У країні Орфографії». Учасники мали змогу проявити свої знання з української мови, логіку, мислення та творчі здібності.

Учні зробили висновок, що такі свята гартують усіх нас на шляху зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові. Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули школярі в цей день і понесли це в свої сім’ї та домівки.

Моя ти пісне калинова,
Моя ти зіронько свята!
Живи, цвіти, вкраїнська мово,
Зціляй і душу, і вуста.
Своєю паростю гінкою
Вростай у різнобарв'я мов,
Буди всесильною рукою
В серцях і ніжність, і любов!


/Files/images/2020/den_pisemnost__movi/1.jpg

/Files/images/2020/den_pisemnost__movi/2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 240