Нехай звучить рідна мова

Стало доброю традицією нашої школи шанувати Міжнародний день рідної мови 21 лютого. Кожен народ сьогодні намагається засвідчити свою шану і любов, глибоке переконання у тому, що тільки його мова найпрекрасніша і найвеличніша.

У передвесняні дні в Словітському НВК під керівництвом учителя – філолога – Бартніцької О.М. була проведена літературно-музична композиція «Нехай звучить рідна мова!». Ольга Михайлівна привітала усіх шанувальників рідного слова зі святом і наголосила, що рідна українська мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – мова.

Свято розпочали ведучі, які поетично розповіли про красу рідної мови, звернули увагу присутніх на те, що немає в житті нічого дорожчого за рідне слово, ознайомили з історію виникнення. Продовжили захід учні 7 класу , які читали гуморески П. Глазового, інсценізували різні сценки «Мова», де перегорнули сторінки тернистого шляху боротьби української мови за незалежність. Не єдина вона в нашій країні , убивали її, терзали її, шматували та не знищили. Поетичними перлинами про мову порадували читці – декламатори.

Повчальною була презентація до літературно-музичної композиції, яка пробудила в серці кожного почуття гордості, честі та патріотизму.

У виконанні учнів 6 класу, під керівництвом учителя музичного мистецтва Гембари В.В. прозвучали пісні – «Пісня солов’їна», «Мова єднання», «Ти знаєш, що ти – людина?»

Завершення заходу підвело до роздумів . Чому така сумна наша мова нині? Чому було так смішно від того, як не по-українськи спілкуються діти у сучасній родині? Чи зможуть діти порятувати нашу мову, якщо навчаться берегти її, захищати?..

/Files/images/2019/2_den_pamyat_ta_primirennya/C3A19192-A618-4B3B-9E33-8DD2F040D7B8.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 390